Takläggning

Dags att lägga om taket? Då är det bra att ta kontakt med ett proffs. Arbetet är tung, svårt och görs det inte försiktigt kan det leda till olyckor. Vi på Eurotak kan hjälpa dig och ser till att arbetet blir utfört säkert och med hög kvalitet.

Så går det till

Takläggning har många moment inblandade men inga av dessa måste du vara inblandad i, förutom val av material. Det finns många, många, många takmaterial att välja mellan. Förutom att hjälpa dig lägga taket kan vi rekommendera ett bra material för just ditt hus. Du kanske haft tegel i en massa år? Då är det nog dags att förnya och testa något nytt. En viss sorts pannor kan återanvändas. Det kan exempelvis handla om gamla tegeltak med handslagna pannor eftersom de är relativt sällsynta.

Hur husets tak ser ut från början kan avgöra om ni behöver nya pannor eller kan återanvända de gamla. Att lägga nya betongpannor är bäst och kostnadseffektivast om de gamla inte har varit ytbehandlade.

Det praktiska arbetet

När du har bestämt dig för material kan vi sätta igång med arbetet. Vi beställer allt material och ser till att underlaget är helt och sitter ordentligt. Vi använder alltid byggställningar för att garantera både vår och er säkerhet. Att arbeta utan byggställning är riskabelt och kan leda till svåra olyckor.

När taket är färdigt är det en fördel att besikta det. Det försäkrar dig om att taket är lagt på ett korrekt sätt. Vi kan antingen gå igenom jobbet med en oberoende besiktningsman eller så finns det andra alternativ. Innan vi går skilda vägar kommer vi ge dig tips kring hur du bäst kan rengöra taket och kontrollera det. Allt för att maximera takets livslängd.

roof-2204488_1920