Starta firma inom takläggning eller renovering?

Vi har fått en del frågor kring att starta en firma inom just takläggning eller renovering. För att hjälpa er på vägen vill vi gärna dela med oss av tips och berätta hur det kan se ut att starta en firma.

Det största som behövs

Det vi kommer skriva nu är ingen klyscha utan något som måste finnas för att starta företag: engagemang och passion. Vägen är lång till att starta ett företag och utan dessa värdefulla komponenter kommer man ingenstans. Välj alltid ett område som du känner att du brinner för och vill utvecklas inom.

Praktiska delar

Om du redan vet vad du vill göra, exempelvis takläggning, så finns det en del praktiska saker du måste ordna med. Du behöver en affärsplan med tydliga mål för din verksamhet och budget. Ett namn behövs också för företaget. När du bestämt dig för ett namn skickar du in det till Bolagsverket som granskar den och antingen nekar eller godkänner förslaget.

Det är viktigt att se över vilka försäkringar du behöver för dig själv, företaget och eventuella anställda. Dessa försäkringar kan vara bra att fundera över om du ska starta företag:

  • Arbetslöshetsförsäkring: Är det så att ditt företag inte utvecklas enligt plan har du ett visst skydd.
  • Pensionsförsäkringar.
  • Olycksfallsförsäkring.
  • Sjukavbrottsförsäkring. Få ersättning för fasta kostnader vid sjukdom.
  • Försäkringar som höjer sjukpenningen finns även.

Driva företaget

Ett sista tips som vi vill dela med oss av är hur ni kan göra med ekonomin. Eftersom vi är takläggare så var ekonomin absolut ingenting som vi hade kunskaper kring. Därför valde vi att anlita en revisor i Göteborg eftersom det är där vi har vår verksamhet. Vi slipper tänka på bokföringen och allt som har med det att göra och kan istället fokusera på vår praktiska verksamhet.

construction-646914_1920